2014. July 22., 00:00

Alpaca Guitar

Fotó – Alpaca Guitar

Itt a nyár: egész napos túra, hegymászás, vízparti fetrengés a csajokkal. És itt a bögyös szőke is, akit szívesen elszédítenél néhány romantikus nótával. Hogy félted a gitárod? Vizes lesz, ellepi a mocsok, lekoccolod róla a lakkot? Az előző gitárodon is átesett valamelyik félrészeg dúvad, és eltört a nyaka? Akkor te még nem hallottál az Alpaca Guitars víz- és időjárásálló, ütésálló akusztikus gitárjáról, amit kifejezetten ezekre a hangszert próbáló körülményekre terveztek.

Egy gitár cuki gyapjas kis dél-amerikai tevefélékből - mekkora ötlet! De ennek a megvalósítása egyelőre rád vár, az Alpaca Guitars terméke ugyanis csak nevében és logójában alpaka, az anyaga szénszálba, üvegszálba és természetes gyantába oltott lenszövet - várjunk csak, ez már majdnem vízibicikli...

A tengerentúlon bejött a koncepció, a vermonti Chris Dunken sikeresen kalapozott össze majd' 70.000 dollárt a Kickstarteren, hogy elindítsa a gyártást.

Chris headless megoldást választott, hogy ezzel is csökkentse a sérülékenységet. A Steinberger gearless hangolókulcsok egészen a gitár végére kerültek, a fotókon tulajdonképpen ezeken áll a gitár, ami néhány hangolás közben eltört kulcsról olvasva nem tűnik szerencsés megoldásnak. A hanglyuk is szokatlan helyre került, de az alkotók szerint ezzel funkciót kapott a gitártest egy korábban kihasználatlan része, valamint a hangerőn is sikerült javítani. Mivel a gitárban nyoma sincs a hőingadozásra és nedvességre érzékeny fának, egy bátran és kényelmesen hurcolható, összesen alig több mint egy kilogramm tömegű utazógitár született.

A bemutatkozó kisfilm és a honlapon elérhető többi videó szerint a gitár kiválóan alkalmas akár evezőnek is, de hóesésben is megállja a helyét. Hogy a hang szempontjából hiányzik-e a fa, azt mindenki döntse el maga:

Mielőtt a jól sikerült kampányfilm hatására előkapod a bankkártyád, érdemes átgondolni, hogy az árából (625 USD + szállítás) vehetsz 10-12 hagyományos gitárt, ami az este hűvösre fordultával akár tüzelőként is hozzájárulhat a romantikához, vagy meredekebb helyzetben segítheti a túlélésed.

Másrészt újdonsült Alpaca-tulajként mindenképpen elmondhatod majd, hogy ilyen ronda gitárod ennyi pénzért még biztosan nem volt.

Az Alpaca-gitár tehát - mint a legtöbb célszerszám - nem a kinézetével hódít, de azokra az alkalmakra, amikor egy akusztikus gitárt eszedbe sem jutna magaddal vinni, jó szolgálatot tehet: hátizsákos túrára, vízparton, vízben ökörködve praktikusnak tűnik. Víz alatt viszont nemigen fog működni, arra ott az új Gittler-gitár.

http://alpacaguitar.com/

Gitárok

Hangszer, munkaeszköz, műalkotás, rajongás, csodálat és gyűjtőszenvedély tárgya...

Még több gitár

Login

Forgotten password