2014. July 19., 00:00

Praxis Guitars

Fotó – Praxis Guitars

Az első játszható modelljével 2010-ben bemutatkozó denveri Praxis Guitars ötletgazdája Andrew Benson, aki olyan gitárokat szeretett volna létrehozni, melyeket minden zenész egyszerűen a saját ízlésének megfelelően formálhat.

A hagyományos elektromos gitároknál valamilyen szinten mégiscsak modulárisabb, de továbbra is meglehetősen korlátozottan módosítható felépítés lelke egy alumínium váz, amire tetszőlegesen felaggathatók a gitár további elemei, alapvetően befolyásolva így a látványt és a hangzást. A váz pontos specifikációja egyébként open source, a CAD-fájlok bárki számára letölthetők.

Praxis-éknál nincs hulladék, a Zero One és Zero Two modellek nyers megjelenéséért a ránézésre újrahasznosított faanyag a felelős. A kissé madmaxes-indiános látványt elnézve felmerül, hogy a tervezéskor a legfinomabb szerszám a balta lehetett, vagy csak simán egy medve végezte a felületkezelést - ennek ellenére videóbizonyíték van róla, hogy CNC volt az elkövető. A fafelületek durva eldolgozására rátesz egy lapáttal a néhány fotón kivehető érdekesen szkallopált (cave scalloping) fogólap.

A testhez hasonlóan agresszív kinézetű potisapkák 3D nyomtatással készülnek, ezek a Shapewaysnél külön is megvásárolhatók.

http://www.praxisguitars.com/

Gitárok

Hangszer, munkaeszköz, műalkotás, rajongás, csodálat és gyűjtőszenvedély tárgya...

Még több gitár

Login

Forgotten password